Haber Detayı

Title

Haberler

Elektrikli S-Serisi EQS, kamuflajı giderek açılıyor

Elektrikli S-Serisi EQS, kamuflajı giderek açılıyor

Açıklama: C:\Users\Kemal Bey\Desktop\ES-1-WEB.jpg

Mercedes-Benz EQS (V297)

Mercedes final testlerini yaptığı - elektrikli S-Serisi EQS 2021'de müşterilerin kullanımına sunacak

Jens Walko yine "elektrikli S-Serisi" EQS'nin (V297) güzel bir videosunu yaptı. EQS, yeni sunulan Mercedes S-Class (W / V / X223) ile Fabrikanın  56. Hattında  üretilecek.

WLTP'ye göre menzil 700 km'nin biraz üzerinde olacaktır.

Üstte menteşeli büyük bir bagaj kapağı olan hatchback coupé oldukça modern görünüme sahip. S-Serisi (W223)  Sport + modunda 0.22'lik muhteşem bir sürtünme katsayısına ulaştı. EQS bu değeri kolaylıkla aşabildi.

Performansı, arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekişli versiyonlar içn bile yeterli olacaktır.

Açıklama: C:\Users\Kemal Bey\Desktop\ES-2-WEB.jpg

Mercedes-Benz EQS (V297)

S-Serisi'nin elektrikli muadili EVA2 platformuna dayanıyor. Yalnızca elektrikli araçlar için tasarlanmıştır. Geniş bir dingil mesafesine sahiptir. Bu, büyük bir bataryanın araç tabanına sığdığı anlamına gelir.

Batarya pilleri Bitterfelden içinde Farasis CO2-nötr tarafından  üretilir  ve daha sonra Untertürkheim'deki Mercedes Benz te  batarya oluşturacak şekilde monte edilir. EQS, Sindelfingen'deki yeni S-Serisi Fabrika 56'da inşa edilecek.

https://youtu.be/ho0ZbUkFIgU tan izleyebilirsiniz

Şarj gücü bu durumda 800 volt ile 350 kW arasında olmalıdır. Bu, 100 km'nin iyonite ile yaklaşık 3 dakikada şarj edildiği anlamına gelir. Bu şarj performansının pazara sunulduğu andan itibaren sunulup sunulmayacağı henüz belli değil.

Açıklama: C:\Users\Kemal Bey\Desktop\ES-4-WEB.jpg

Bilgi-eğlence açısından EQS, yeni  telematik nesil 7.0'ı (NTG7.0) temel alır.  Burada Mercedes-Benz, Tesla'dan önemli ölçüde daha önde olacak. Artırılmış gerçekliğe sahip bir Head-Up-Display da burada kullanılacak.

S-Sınıfı MBUX 2021

Mercedes EQS, Mercedes-Benz'deki elektrikli otomobil yılının en önemli olayı olacak. Ona ek olarak, EQB'nin EQA'sı ve ikinci bir EVA2 modeli de 2021'deki prömiyerini kutlayacak.

Mercedes 2021'i elektrikli otomobil yılı ilan etti

Bu heyecan verici olmaya devam ediyor çünkü Tesla bugün Pil Günü'nde Tesla Model S ve Model X ile ilgili haberlerine göre. Model S şu anda 610 km menzil ile  EQS'den yaklaşık 90 km daha az menzilde.

Fotoğraflar ve video: Jens Walko (WalkoArt)

Yayınlanan bilgiler JESMB den alıntıdır