Haber Detayı

Title

Haberler

Kısıtlamaların Kaldırılması Oto Servislerine Yaradı

Kısıtlamaların Kaldırılması Oto Servislerine Yaradı

Otomotiv sektöründe başlayan hareketlilik, oto servislerine de pozitif etki etmeye başladı. Haziran ayı itibariyle oto servis girişlerinde ortalama yüzde 25-30 artış yaşandığını ifade eden Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, ikinci el araç pazarındaki canlanmayla ilgili olarak "Kısıtlamaların kaldırılması ve ikinci eldeki hareketlilik, oto servislerine de yaradı. Otomobilini satmayı düşünen kullanıcıların bir kısmı bakım ve onarımları tamamlayarak satışa sunmayı tercih ediyor. Yine yeni bir ikinci el araç satın almak isteyen tüketiciler de çıkacakları tatil seyahatleri öncesinde servislerin yolunu tutuyor." yorumunda bulundu. Ayrıca periyodik ve sistemsel bakımların önemine de değinen Erdem "Güvenli ve konforlu uzun yolculuklar için araç sahipleri periyodik bakım diyip geçmesin; 1000-1500 TL'ye yaptıracakları bakımla yolda kalma riski minimuma iner, yüzbinlerce TL'yi bulacak masrafların önüne geçilir."dedi. 

Pandemi sebebiyle son yılların en büyük durgunluğunu yaşayan oto servislerinde, sirkülasyon son haftalarda artmaya başladı. Haziran ayı itibariyle, önceki aylara göre servislerdeki araç giriş sayısı yüzde 25-30 artış gösterirken, hareketliliğin yaz boyunca süreceği belirtiliyor. İkinci el araç sektöründeki canlanmaya değinen Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, "Otomobilini satmayı düşünen kullanıcıların bir kısmı bakım ve onarımları tamamlayarak satışa sunmayı tercih ediyor. Ekspertiz zorunluluğuyla artık araçlardaki problemler hemen ortaya çıktığı için, aracın satış değerini yükseltmek adına bakım yaptırmak tercih sebebi. Yine sürücüler kendilerini garanti altına almak için, yeni aldıkları ikinci el aracın bakımlarını yaptırarak uzun yolculuklara çıkmak istiyor. Fakat halen sürücülerin önemli bir bölümü araç servis ve bakım, onarımları konusunda yeterince bilgi sahibi değil ve gerekli önemi vermiyor." açıklamasını yaptı.      

Salgın araç bakımlarını aksattı, bakım aralıkları uzadı

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, 1,5 yıldır içinde bulunduğumuz pandemi koşullarının, oto servislerindeki dinamikleri ve tüketici alışkanlıklarını ciddi biçimde değiştirdiğinin altını çizdi ve "Bireysel araçlar uzun süre evlerin önünde, aylarca kullanılmadan park halinde bekledi. Aracını düzenli kullananlar ise ya bulaş riski sebebiyle aracını servise götürmek istemedi, ya da kısıtlamalar yüzünden vakit yaratamadı. Baktığımızda servisimize gelen birçok otomobilin periyodik bakımlarının 5-10 bin km ya da 6 ay kadar geciktirildiğini tespit ettik. Özellikle lüks segmentteki araçlarda çok spesifik teknolojilere yer verildiğinden periyodik bakımlar büyük önem taşıyor. Güvenli ve konforlu uzun yolculuklar için araç sahipleri periyodik bakım diyip geçmesin; 1000-1500 TL'ye yaptıracakları bakımla yolda kalma riski minimuma iner, yüzbinlerce TL'yi bulacak masrafların önüne geçilir. Değiştirmeyi ihmal ettiğiniz bir yağ filtresi tüm yağlama sistemini bozabilir. Eksilmiş ya da özelliğini yitirmiş bir motor yağı pistonlara, yataklara, krank miline, silindirlere zarar verebilir. Böyle bir senaryoda 30 ile 150 bin TL arası bir masraf çıkacaktır. Sürücülerimizin araç bakımlarını ihmal etmemelerini şiddetle öneriyoruz." dedi.